Steven
Mannens

Heidi
Verlinden

Isabelle
Geurts

Als leraar zocht ik steeds om onderwijs voor mijn leerlingen te verbeteren door te vernieuwen. Door vergaande interesse en studie is mijn passie voor (onderwijs)innovatie enkel vergroot. Leren en ontwikkelen is waar ik mij volledig in verdiep. Deze lijn trekt zich professioneel door: als (pedagogisch) begeleider, als adviseur ‘scholen slim organiseren’ en als gastlector BanaBa Schoolontwikkeling.

Master Leren en Innoveren
BanaBa Schoolontwikkeling

Live as if you were to die tomorrow
Learn as if you were to live forever
(Naar: Ghandi)

Gebeten door de onderwijsmicrobe (leerkracht algemene vakken) en door datgene wat me drijft: mensen en organisaties in beweging brengen, wil ik ons allergrootste kapitaal laten schitteren: onze jongeren! Verhalen intrigeren me, leerprocessen passioneren me, groeiende mensen en teams inspireren me. Mijn master Onderwijswetenschappen sterkt me onderbouwd jullie bij te staan in jullie verhaal, in jullie zijn en in jullie ontwikkeling. 

Master Opleiding- en onderwijswetenschappen

Als je een schip wilt bouwen, moet je niet opdragen hout te verzamelen, noch het werk te verdelen of orders te geven. Leer in plaats daarvan mensen eerst te verlangen naar de eindeloze zee.
(Naar: A. de Saint-Exupéry)

Hoe kan ik diepgaand leren, betrokkenheid en welbevinden van leerlingen en studenten verbeteren?

Als leerkracht Frans en coach in het secundair en hoger onderwijs heb ik mij hierin geprofessionaliseerd. In het SO zette ik samen met 4 gedreven leerkrachten mijn schouders onder een flexibel traject. Als lerarenopleider begeleidde ik toekomstige leerkrachten op en naast de klasvloer.

Mijn passie voor krachtige leeromgevingen brengt me bij Leren Vlaanderen waar ik leerkrachten en teams bijsta in klas- en schoolontwikkeling. Mijn doel is om jongeren, leerkrachten en teams te doen groeien en bloeien.

Licentiaat in de Romaanse talen
Master in Management
Master in TEW

De toute éternité il sont en route.
Vers un pays où l’on n’arrive jamais.
Ils le savent sans l’avoir appris
que le paradis n’est pas au bout du chemin.
Qu’il est le chemin lui-même.
(naar: Jean Louis Febvre – ‘Les Fils Du Vent’)

Vicky
De Windt

Ik adem onderwijs. Onderwijs is mijn leven. Mijn ‘roots’ liggen in de lerarenopleiding en in het volwassenenonderwijs. Niet enkel word ik getriggerd door alles wat zich afspeelt op schoolniveau (en daarbuiten), maar evenzeer door wat leerlingen en leerkrachten dagelijks samen waarmaken. Alles staat of valt met je visie op leren. Jezelf kritisch in vraag durven stellen, maakt het verschil. Samen op pad gaan en het onderwijs kleuren, dat is waar ik voor ga.

Master in de Pedagogische Wetenschappen – onderwijspedagogiek

Good teaching cannot be reduced to technique; good teaching comes from the identity and integrity of the teacher.
(Naar: Parker Palmer)